ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ (KRAV MAGA):
Το Κραβ Μαγκά (Krav Maga) είναι ένα ανοιχτό σύστημα τακτικών συμπλοκής, ευέλικτο και συνεχώς προσαρμοζόμενο στις σύγχρονες συνθήκες, το οποίο αντιμετωπίζει σύγχρονες απειλές και πραγματικότητες, οι οποίες δεν υπήρχαν σε παλαιότερες εποχές. Για το λόγο αυτό το κραβ μαγκα δεν είναι πολεμική τέχνη.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ (KRAV MAGA) ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ IKMF ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ.
Αν κάποιος θέλει να μάθει το καλύτερο, θα πρέπει να ακολουθήσει την πηγή. Να μαθητεύσει κοντά στους καλύτερους και ποιό υψηλόβαθμους εκπαιδευτές σε αυτούς που συνεχώς εργάζονται ακούραστα προκειμένου να εξελίξουν το σύστημα.

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ (KRAV MAGA) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ:
Όπως είπα και πριν το Κραβ Μαγκά (Krav Maga) δεν είναι καν πολεμική τέχνη. Είναι ένα ανοιχτό σύστημα τακτικών συμπλοκής ευέλικτο και συνεχώς προσαρμοζόμενο στις σύγχρονες συνθήκες, το οποίο αντιμετωπίζει σύγχρονες απειλές και πραγματικότητες, οι οποίες δεν υπήρχαν σε παλαιότερες εποχές όπως παραδείγματος χάρη, την ομηρία ενός προσώπου υπο την απειλή ενός αυτόματου πυροβόλου όπλου.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η IKMF ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ;
Γενικά σε κάθε χώρα στην οποία λειτουργεί παράρτημα της IKMF, υπάρχουν εκπαιδευτές, κάτοχοι διαφόρων επιπέδων, οι οποίοι συνεργάζονται με έναν συντονιστή ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του τοπικού παραρτήματος. Η IKMF εκπαιδεύει απλούς πολίτες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, καθώς και άτομα που εργάζονται η ενδιαφέρονται να εργαστούν στη φύλαξη Υψηλών προσώπων (VIP) σε ομάδες ασφαλείας κτλ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
Θα πρέπει να σκέφτεται ότι είναι ήδη νεκρός και μετά να μην εγκαταλείπει με τίποτα τον αγώνα, αφού από αυτήν την κατάσταση το μέλλον του μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει.

Ο πολίτης χρειάζεται μόνο να προστατεύει τη ζωή του, ο Αστυνομικός πρέπει να προστατεύει τον νόμο, ο Στρατιωτικός τη χώρα του, ενώ ο σωματοφύλακας ένα άλλο πρόσωπο, ο καθένας τους σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες και κάτω από τελείως διαφορετικό νομικό καθεστώς.

Αν έχουμε κατά νου τις παραπάνω βασικές αρχές θα καταλάβουμε ότι για τον πολίτη πολλές φορές ο καλύτερος τρόπος αυτοάμυνας είναι απλώς να τρέξει μακριά για να ξεφύγει όταν θα δεχτεί μια επίθεση. Φυσικά δεν είναι πάντα δυνατό για τον πολίτη να φεύγει, οπότε τον διδάσκουμε αυτοάμυνα. Από την άλλη το καθήκον του Αστυνομικού δεν του επιτρέπει απλός να φύγει, όπως ένας πολίτης και η αυτοάμυνα για αυτόν είναι ένα εργαλείο το οποίο θα τον βοηθήσει να κάνει τη δουλειά του καλυτέρα. Ελαττώνει την ανάγκη του Αστυνομικού να χρησιμοποιεί το όπλο του, αρα τον κάνει να το χρησιμοποιεί πιο σοφά.

Ο στρατιωτικός χρειάζεται επίσης να προστατεύει τη ζωή του, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι πολύ πιο επικίνδυνο, ειδικά αν επιχειρεί σε εμπόλεμη ζώνη οπότε συχνά είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί το όπλο του.

Αυτό που τους διδάσκουμε είναι πώς να διασώζουν ομήρους με ειδικές τεχνικές να παίρνουν από τα χέρια ενός άλλου μια χειροβομβίδα η οποία έχει απασφαλιστεί, τη μάχη σώμα με σώμα, απεγκλωβισμό κάτω από σωματική πίεση, αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας υπο την ατομική του απειλή στο πεδίο της μάχης.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι εξετάζονται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής περιόδου από τους εκπαιδευτές της IKMF (GIT) της Ελληνικής ομοσπονδίας και τους παρέχουν πιστοποίηση στο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ;
Η καρδιά του συστήματος είναι η αυτοάμυνα αλλά το κραβ μαγκα είναι πολύ περισσότερα από αυτό – είναι ένας διαφορετικός και πολύ ενδιαφέρον τρόπος ζωής. Αποτελείται από πολύ σημαντικές σωματικές νοητικές και ψυχικές ικανότητες οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να εκπληρώσει τους σκοπούς του. Ο βασικός στόχος του είναι να διαδώσει το σύστημα ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να πορεύεται εν ειρήνη.

top